SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
PERHATIAN!!!
Aug 13th, 2012 by inajay

Hai!! Blog Jom Makan Vitamin telah berpindah ke url

yang baru..

 

Sila layari http://mommatwinz.blogspot.com/ untuk

mengetahui update dan promosi terkini..

Jangan lepaskan peluang tau!!

10 Jenis Makanan Untuk Menjadi Lelaki “Gagah Perkasa”
Jun 14th, 2012 by inajay

Haaaaa!!! Macam menariknya bunyinya tu kan? ha…. memang gerenti la lelaki suka tajuk ni… Tapi perempuan pon ada gak yang suka.. termasuk la saya..hehehe…ye  la untuk suami tersayang.. ok jom kita baca apa sebenanye makanan untuk kaum adam nak jadi gagah  perkasa…

 

 

10 Makanan  Untuk Menjadi Lelaki “Gagah Perkasa”

1. Ikan

Ikan kaya dengan Omega-3 iaitu sejenis asid lemak. Selain itu, ikan juga membantu dalam fungsi otak,merendahkan kolestrol dan membantu peredaran darah dalam badan. Ikan juga merupakan sumber Vitamin B yang baik untuk kesihatan.

2. Biji Bunga Matahari

Biji bunga matahari mengandungi vitamin B1 yang tinggi. Vitamin B1 ini membantu untuk meningkatkan stamina lelaki untuk beraksi.

Kuaci adalah biji bunga matahari tetapi tidak berani nak katakan ianya bagus kerana dalam kuaci mungkin ada bahan pengawet.

3. Kekacang

Kekacang yang disyorkan adalah badam kerana mempunyai asid lemak yang penting. Selain kaya dengan vitamin pemberi tenaga (B3) ia juga menggalakan pengeluaran hormon lelaki yang penting dalam mengawal nafsu seks.

4. Buah Oren

Kebanyakan kita tahu, buah oren mempunyai vitamin C yang tinggi dimana baik untuk sistem imunisasi badan. Seterusnya membantu melancarkan peredaran darah untuk memberi kepada lelaki ereksi yang lebih lama.

5. Daun Saderi

Kalau anda ke wikipedia boleh baca banyak sebenarnya khasiat daun saderi ini tetapi dalam topik untuk “Lelaki Gagah Perkasa” ini daun saderi baik untuk stimulasi seksual kerana ia mengandungi hormon ‘androsterone’. Hormon inilah yang dikeluarkan oleh lelaki ketika berpeluh yang dikatakan mampu merangsang naluri seksual wanita.

Jadi, tidak hairan la kenapa ramai isteri yang suka tido celah ketiak suami. Orang lain kata busuk, isteri kata sedap….

6. Biji Labu

Biji labu mengandungi elemen zink dimana penting dalam pengeluarkan hormon testosteron untuk lelaki. Juga baik untuk wanita untuk mengekalkan ghairah seksual. Biji labu juga kaya dengan Omega-3 yang memainkan peranan seperti menambah kekuatan,keinginan dan kesuburan.

7. Jeruk Kubis

Secara jujurnya saya sendiri tidak pernah makan jeruk kubis, jeruk bawang putih biasa la. Apa pun dikatakan kajian menunjuk 90% lelaki menjadi lebih aktif secara seksual selepas makan jeruk kubis. Jeruk kubis ini akan meningkatkan libido (naluri seks) ke tahap yang lebih tinggi.

Jadi para isteri jangan bagi makan pada suami sesuka hati jeruk kubis ini.

8. Pisang

Pisang adalah makanan pemberi tenaga. Sebab itu kalau anda tengok selalunya pemain bola atau ragbi akan dibekalkan dengan pisang. Pisang mengandungi enzim bromelain yang meningkatkan libido lelaki. Juga kaya dengan Vitamin B (riboflavin dan potasium) yang penting untuk pengeluaran hormon testosteron dan tambah tenaga.

9. Avokado

Avokado mengandungi tahap asid folik yang tinggi dimana membantu memproses protein secara metabolisme kemudiannya menjadikan anda lebih bertenaga. Avokado juga mengandungi vitamin B6 dan potasium yang dapat meningkatkan pengeluaran hormon lelaki.

Juga baik untuk wanita kerana mampu meningkatkan libido wanita.

10. Asparagus

Mengandungi vitamin E yang tinggi.Ia dipercayai sebagai vitamin yang khusus untuk seks. Dikatakan juga boleh melihat kesannya jika makan asparagus selama tiga hari berturut-turut.

Akhir kata, saya bukan seorang doktor malah jauh sekali seorang pakar seksual. Jadi, saya hanya olah sahaja.

Nak tahu apa supplemen Shaklee yang sesuai untuk lelaki, nantikan entri saya akan datang ye…

credit

 

 

 

 

 

 

Makanan tambahan bagi ibu menyusu yang berpuasa
Jun 12th, 2012 by inajay

Salam semua.. pejam celik pejam celik.. kita dah bertemu lagi dalam bulan Rejab.. Beberapa hari lagi nak bertemu Syaaban dan opkos tak sabar nak bertemu bulan barakah iaitu Ramadhan tak lama lagi.. Alhamdulillah semoga kita dipanjangkan usia untuk bertemu dengan bulan Ramadhan..

Pada bulan Rejab dan Syaaban kita masing-masing sibuk berpuasa untuk mengejar pahala sama ada puasa ganti atau pon puasa sunat. Tak lupa juga persediaan untuk menghadapi Ramadhan nanti. Oleh sebab itu saya sering dihujani soalan apakah persediaan dan supplemen untuk ibu yang menyusu yang ingin berpuasa.  Jawapannya ada.. Jom kita baca sama2 perkongsian ini :-

PERSEDIAAN FIZIKAL
 
Anda seorang ibu yang menyusukan anak, samada seorang surirumah yang mampu direct-feed sepanjang masa, mahupun seorang work-and-pump-mom ; persediaannya adalah sama. Anda harus berada dalam tahap kesihatan yang optimum. Makan secara teratur dan mengamalkan pengambilan makanan yang sihat dan seimbang harus diamalkan sedari kini. Jangan sesekali skip makan dan pastikan tubuh anda cukup air. Pengambilan suplemen sangat membantu bagi memenuhi keperluan vitamin yang tubuh anda tidak mampu perolehi daripada pengambilan makanan harian.
 
Cadangan suplemen semasa berpuasa :-
 
  1. Protein - cadangan SHAKLEE ESP : untuk tenaga dan membantu mempercepatkan penghasilan susu badan.
  2. Multivitamins - cadangan SHAKLEE Vita-Lea with Iron Formula : memastikan tubuh kita tetap mendapat kesemua vitamin dan mineral yang diperlukan meskipun sedang berpuasa
  3. Vitamin C - cadangan SHAKLEE Sustain-Release Vita-C 500mg : membantu kita kekal sihat sepanjang berpuasa
  4. B Complex - cadangan SHAKLEE B Complex : vitamin ini menukarkan gula kepada tenaga sekaligus membuatkan kita kekal bertenaga, memberi mood yang stabil di samping membantu keseimbangan aktiviti sel tubuh
  5. Energy Drinks - cadangan SHAKLEE Performance Drink : membantu mengekalkan keseimbangan gula dalam darah supaya ibu tidak mudah letih (ataupun pengsan) dan juga mengelakkan dehidrasi.
  6. Alfalfa - pilihan lain bagi ibu-ibu yang ada kekangan budget membeli ESP.
Walaubagaimanapun, perlu saya tekankan di sini, bahawa ini adalah cadangan dan pengambilan suplemen adalah bergantung kepada keperluan tubuh anda. 
 
PERSEDIAAN MENTAL
 
Persediaan mental juga penting kerana ia membantu anda untuk lebih bersemangat dan ceria berpuasa sambil menyusukan anak (malah mungkin juga ada yang sedang hamil! tripple happiness during ramadhan kan?)
  1. Menjaga solat yang wajib
  2. Mengamalkan solat-solat sunat
  3. Membaca dan mentafsir Al Quran
  4. Mengamalkan zikir-zikir dan doa-doa

credit : supermom

* Sila klik LIKE fanpage kami di facebook “Jom Makan Vitamin” untuk ikuti pelbagai promosi terkini!!!

Salam Sihat & Ceria  ~ Inajay  @Jom Makan Vitamin
 ~ Website : http://mommatwinz.blogspot.com
FaceBook : Azrina Mohd Jaafar
Fan Page : Jom Makan Vitamin
Phone, sms / whatsapp :  013-6969805

Tips Cepat Hamil Dengan GLA Complex
May 24th, 2012 by inajay

Ramai pasangan samada yang baru berumahtangga, atau dah lama berumahtangga tanpa cahayamata, tercari2 tips cepat hamil. Sejak GLA Complex dikatakan salah satu cara cepat hamil, ramai yang mencari2 tips cepat hamil dengan GLA Complex.

Bagaimana GLA Complex membantu anda untuk cepat hamil?

GLA (gamma linolenic acid) menurunkan kolesterol dan ia membantu melegakan sindrom pra haid (PMS) seperti senggugut, dan membantu meningkatkan lendir servik yang berkualiti untuk kesuburan. Ia juga membantu dalam melegakan kesakitan dan kekejangan kerana GLA ditukarkan kepada prostagdalin E1.

Bagaimana GLA Complex membantu dalam PMS (senggugut)?

Ini kerana, apabila seseorang mengalami senggugut, ia melibatkan kekejangan pada otot dalam rahim dan sekitarnya. Menurut kajina, keadaan ini berlaku apabila tubuh seseorang kekurangan GLA(gamma linolenic acid) itu tadi. Jadi sebagai memenuhi GLA yang kurang tadi, pengambilan GLA Complex adalah perlu.

Bagaimana GLA Complex membantu untuk cepat hamil?

GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Perasan tak sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni sewaktu subur. NAmun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’. Di sinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum.Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak ‘kena’ hari subur pun masih ada can sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5 ^__^

 Jadi, puan2 yang masih belum dikurniakan rezekia anak, cuba periksa cecair serviks anda. Macamana nak periksa ni boleh hubungi saya – inajayjay(@)gmail.com. Kalau cecair tu tebal, kecoklatan, kering… itu petanda kurang baik sebab ia boleh menghalang persenyawaan.

Jadi, penting ya puan2 untuk mengenali ‘cecair kesuburan’ kita ni.

Bagaimana pula kalau dah subur, adakah akan terlebih subur bila ambil GLA Complex? Jawapannya tidak, GLA Complex membantu mereka yang kurang subur, tapi kalau dah subur tu takdelah sampai sebulan 2-3 kali bertelur :P

Puan2 yang mahukan tips cepat hamil dengan GLA Complex boleh hubungi saya… Tips & bantuan cepat hamil percuma untuk setiap pembelian GLA menanti anda.  Hubungi saya di 013-6969805 sekarang untuk membuat pesanan!

 

credit : Mommy Lyna

Faedah Menjadi Ahli Shaklee
May 21st, 2012 by inajay

Sejak dua menjak, tiga menjak ni ramai gak yang bertanya saya tentang apa faedah dan apa bestnya jadi ahli Shaklee ni? Kalau tanya saya mesti lah saya jawab best…  Jom kita baca apa soalan-soalan yang biasa ditanya mengenai keahlian Shaklee…

* Jadi ahli tak susah mana pon.. Cuma daftar, guna produk dan kumpul points..

1. Bagaimana nak daftar sebagai ahli / pengedar Shaklee ?

Anda boleh mendaftar dengan menbuat pembayaran untuk registration fee, ataupun membuat pembelian melebihi 200 points (dalam lingkungan RM650) untuk mendapat keahlian percuma.

Anda cuma perlu menghubungi saya (saya akan uruskan urusan pendaftaran) atau pergi sendiri ke branch Shaklee dan mendaftar menggunakan ID saya 859750 sebagai sponsor.

2. Yuran Keahlian Shaklee

Mahal ke? Oh tidak.. Yuran keahliannya hanyalah RM65 seumur hidup (sekiranya anda pergi sendiri ke branch untuk ambil member kit) dan tambahan RM10 untuk pos member kit sekiranya anda mahu kit tersebut dipos kepada anda, atau dihantar melalui saya. Maksimum registration ialah RM75 (jika anda tidak pergi ambil sendiri kit di branch).

3. Maintain points dan keahlian

Sekiranya cuma nak makan sendiri, tak perlu maintain points, melainkan anda mahu memulakan perniagaan dengan Shaklee, anda perlu dapatkan points tertentu dan maintain points tertentu. Tapi kalau cuma makan sendiri, share dengan saudara-mara, tak perlu risau nak maintain2 atau minimum purchase.

4. Wajib membuat pembelian setiap bulan untuk maintain points?

Tak perlu.

5. Apa yang diperlukan sekiranya saya ingin daftar sendiri di branch Shaklee?

Anda perlukan sponsor iaitu ahli berdaftar dengan Shaklee. Sila gunakan ID saya 859750 sekiranya anda berhasrat untuk bersama2 dengan saya (satu hari nanti ke) dalam bisnes Shaklee.

6. Apa nak buat jika saya dah daftar dengan orang lain tapi nak join bisness Shaklee bersama Azrina?

Anda boleh tukar upline dengan register semula. Anda perlu membuat pembayaran untuk menjadi ahli seperti mula2 mendaftar (step paling atas tadi). Anda boleh menggunakan ID saya sebagai sponsor anda, 859750.

6. Apa kelebihan jadi ahli Shaklee?

Anda dapat membuat pembelian dengah harga ahli. Setiap pembelian, anda akan diberi points yang akan ditukar kepada cash setiap bulan.

Dengan menjadi ahli di bawah Shaklee Euphoria (menggunakan ID saya 859750 sebagai sponsor), anda boleh memulakan perniagaan Shaklee anda sendiri di bawah bimbingan team kami.

Saya mengucapkan selamat datang kepada ahli2 Shaklee yang baru mendaftar di bawah naungan Euphoria.  Sekiranya anda berminat untuk menjadi ahli, boleh terus hubungi saya di inajayjay@gmail.com untuk maklumat lanjut atau hubungi saya di 013-6969805.

 

ruj : Mommy Lyna

Cara atasi susu ibu kurang
May 15th, 2012 by inajay

Bagi ibu yang menyusukan anak, terutama ibu bekerja, masalah yang paling utama dan kerap dihadapi ialah bila susu ibu kurang dari biasa. Biasanya ibu mengalami keadaan susu ibu kurang bila:

  • Ibu dah mula bekerja
  • Ibu mula kedatangan haid
  • Puasa
  • Ibu tidak konsisten mengepam susu
  • Anak mulai makan dan kurang menyusu
  • Ibu outstation dan kurang mengepam susu
  • Ibu mengandung lagi
  • Ibu mengambil ubatan tertentu
  • Ibu dalam keadaan stress

Walau bagaimanapun, konsep penyusuan ialah “bekalan berdasarkan permintaan” jadi selagi ada permintaan (hisapan anak atau pam), susu ibu akan terus ada (sekiranya ibu mengepam dan menyusukan anak).

Susu yang cair atau pekat bergantung kepada cuaca, umur anak dan praktik ibu. Misalnya ibu yang suka mengepam semasa payudara bengkak akan dapati susu badan yang diperah kelihatan cair. Susu ibu adalah susu paling berkualiti, walaupun ibu sendiri kekurangan nutrisi.

Namun, sebagai wanita masakini yang multitasking, ibu ada pilihan untuk menjalani hidup yang lebih baik dengan pengambilan supplement. Bukan sahaja ia membantu dalam kehidupan harian (dalam hal mempercukupkan zat yang kurang) tetapi juga melancarkan proses penyusuan. Misalnya, susu ibu mungkin kurang bila ibu stress atau tertekan. Jadi, pengambilan B Complex sangat bagus untuk melegakan tekanan pada badan dan otak.

Ibu bukan sekadar ibu, ibu juga adalah isteri, anak, kakak kawan, pekerja dan banyak lagi peranannya. Jadi ibu memerlukan sokongan yang kuat. Lebih-lebih lagi di zaman yang terlalu banyak pencemaran.

Jadi, pilihan untuk mengambil suplemen adalah sangat tepat bagi ibu yang sentiasa kepenatan. Antara pilihan ialah:

  • Vita-Lea
  • B Com
  • Vita-C
  • Ostematriz
  • Energizing Soy Protein
  • Alfalfa
Ingin dapatkan vitamin2 di atas? Sms/whatsapp saya di 013-6969805 untuk maklumat lanjut..
credit : Mommy Lyna
Turun 13 kg dengan Shaklee
May 11th, 2012 by inajay

Bila berat badan dah naik mesti rasa tension kan? Macam tu gak la saya…. Ye la dulu time anak dara kecik je.. Bila dah jadi mak dara ni badan dah membesar bagai johan.. huhuhuhu…. Badan saya start membesar tak surut2 sejak lahirkan anak sulung saya… Alhamdulillah bila saya dah start makan supplemen Shaklee baru la nampak perubahan.. Stop dulu citer pasal saya.. Jom kita baca pasal camana nak turunkan berat badan dengan Shaklee…

Dari apa yang saya alami dan pengalaman dari teman-teman, ada banyak cara untuk turun berat badan dengan produk Shaklee. Shaklee sebenarnya ada dua program untuk mendapatkan bentuk badan yang diidamkan:

  • Body Perfector Program
  • Shape-Up Program

Body Perfector Program

Sebuah program untuk mereka yang terlalu sibuk hingga tak terjaga makan minum. Mereka yang tak mendapat makanan sihat dalam diet sehari-hari… Mereka yang tak makan secara teratur… Mereka yang selalu travel dan sukar untuk mendapatkan makanan pada masa-masa yang tetap. Ye lah, kadang2 bila terlalu sibuk, seseorang itu cenderung untuk mengambil makanan rapu, makanan segera dan sebagainya… yang mengandungi kalori dan lemak yang tinggi. Ia samada menjadikan seseorang itu terlalu kurus atau gemuk.

Jadi, bagi mengekalkan berat badan ideal, Shaklee mengesyorkan produk di bawah:

Cinch Shake Mix adalah makanan gantian segera untuk mereka yang sibuk dan tak ada masa nak menjaga pemakanan. Ia mengandungi serat yang tinggi dan membantu untuk rasa kenyang. Bukan itu saja, ia mengandungi nutrisi yang lengkap untuk menjaga kesihatan.

Rumusan proprietary-nya diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi isyarat kepada badan supaya memelihara otot semasa proses pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot. Pendekata, berat dengan otot bukan berat dengan lemak.

Shape-Up Program

Shape-Up Program adalah untuk mereka yang mahu menguruskan badan, dan membuang lemak yang berlebihan dalam badan. Kebaikan program ini ialah ia menjadikan badan lebih ramping dan langsing, lebih bertenaga, lebih berkeyakinan dan meningkatkan kesihatan secara menyeluruh.

Produk untuk Shape Up Program terdiri daripada:

lecithin

Walau bagaimanapun, anda tak semestinya mengikuti program di atas dalam proses penurunan berat badan, terutama ibu menyusukan anak, kerana Cinch Shake Mix tidak sesuai diambil oleh ibu-ibu yang menyusukan anak.

Antara alternatif untuk menurunkan berat badan dengan Shaklee:

Bagi orang awam:

1. Set A dengan Lecithin

2. Set A dengan Lecithin dan Vitamin E

3. Set A dengan Fiber Plan Unflavoured

4. Set A dengan Fiber Plan Unflavored dan Lecithin

Bagi ibu menyusu:

1. Set B

2. Set B dengan Energizing Soy Protein

3. Set B dengan Lecithin

4. Set B dengan Energizing Soy Protein dan Lecithin

5. Set B dengan Fiber Plan Unflavored dan Lecithin

Istimewanya Shaklee kerana anda boleh memilih mengikut keperluan dan budget. Tak perlu nak berhabis semua benda untuk mendapatkan bentuk badan yang diidamkan. Malah, jika anda mahu menjalankan ‘diet’ dengan cara mengurangkan pengambilan makanan (terutama kalori dan lemak), anda boleh dengan hanya mengambil Vitalea (multivitamin dan mineral) sebagai menyokong keperluan nutrisi harian.

Walau bagaimanapun, anda haruslah terus mengikuti konsep yang betul untuk menguruskan badan… misalnya menjaga pemakanan dan melakukan senaman. Shaklee bukan produk ajaib yang menjadikan anda kurus dalam sekelip mata. Ia bertindak dengan begitu halus dengan tubuh badan anda, dan anda haruslah menyokongnya dengan melakukan aktiviti-aktiviti yang sepatutnya.

credit : Mommy Lyna

Jeng..jeng.. jeng.. nk tengok gamba saya dulu dan skang tak? meh meh meh…

Gambar belah kiri ni time tahun 2007 kalau tak silap saya.. gumukkkss!!! hoohohoho!!! gambar sebelah kanan ni gambar terbaru saya tahun 2012.. Nak kata saya kurus macam model tu takde la… Cuma dapat la kurangkan berat badan dalam 13kg buat masa ni. .Alhamdulillah.. Saya makan apa ye? Tentu lah Shaklee…. Sebab ia semulajadi dan selamat untuk ibu menyusukan sebab saya adalah seorang ibu yang sedang menyusukan.  Ngee!!!!!!

Anda berminat untuk dapatkan produk Shaklee? Jom sms / whatsapp saya di 013-6969805. Konsultasi akan diberikan secara percuma.

 

Susu ibu buat anak-anak kembarku “Pra-Matang”
May 5th, 2012 by inajay

Salam satu Malaysia untuk pembaca2 setia blog Jom Makan Vitamin… Anda sihat semuanya? Anda happy? Saya pon begitu.. Alhamdulillah.. Yeayyy!!!! Hari ni tiba2 tercetus plak idea saya nak cerita kisah silam saya.. jom baca..

Untuk pengetahuan anda semua.. pada 8  Julai 2010 saya telah selamat melahirkan anak kembar lelaki.. Kedua2nya sihat.. Cuma lahir pada usia kandungan 36 minggu (pra matang)  dan kurang berat badan.. si abang lahir dengan berat hanya 1.75kg dan si adik 1.45kg.. huhuhu..

ni abang Aqeel

ini adik Aqeef

Tengok la gambar anak kembar saya time tu. Sedih kan? huk! Huk! huk! Doktor kata, untuk memastikan berat badan anak2 saya tu naik dengan cepat.. Perlu susukan mereka dengan susu ibu.. Hati ibu kena kuat.. tabah. . jangan sedih2.. time tu anak saya di tahan di wad NICU HUKM..

Cuba anda bayangkan setiap hari saya berulang alik dari Puchong ke HUKM untuk bekalkan stok  susu kepada anak2 saya yang tersayang. Dalam keadaan saya bersalin ceaser ketika itu. Dah macam bukan orang dalam ‘pantang’ Pergi pagi balik petang.. Saya tak duduk di wad tersebut kerana keadaan yang tidak begitu selesa untuk saya tidur di situ.

Syukur alhamdulillah.. walaupun anak2 saya ketika itu tidak boleh direct feeding dengan saya kerana perlu minum susu melalui tiub, susu saya masih banyak.. Syaratnya saya haruslah pam untuk memastikan adanya stimulasi atau ransangan. Kalau tak pam, nanti cik B akan bengkak.. Demam pulak saya nanti..

Bila dah masuk dalam wad tu faham2 je lah.. hari2 anak2 saya kena ambil darah.. Tak sampai hati dibuatnya.. Allah sahaja yang tahu macamana sayunya perasaan saya masa tu… Hari2 tak putus2 saya berdoa agar berat badan anak saya segera bertambah dan boleh dibawa pulang ke rumah…

Tiga minggu telah berlalu akhirnya berat badan si kembar cukup 1.8kg dan dibenarkan pulang ke rumah dengan penjagaan rapi..

tadaaaa!!!! kami dah boleh pulang ke rumah..

Kesimpulannya di sini..betapa susu ibu itu amat berharga untuk bayi terutamanya kepada bayi pra matang.. Alhamdulillah saya masih mampu menyusukan anak2 kembar saya hingga kini walaupun usia mereka hampir menuju 2 tahun..

Ini lah gambar terbaru anak2 kembar saya.. Cer teka yang mana adik yang mana abang.. Kami membesar dengan susu ibu..:)

Siapa yang perlukan GLA COMPLEX?
May 4th, 2012 by inajay

Hmmm… siapa yang perlukan GLA COMPLEX ni ye? Mesti anda semua tertanya-tanya kan… Saya dah tau dah isi hati anda semua.. Hihihi.. Saya ada jawapannya… Sebelum tu.. kalau anda nak tau apa sebenarnya GLA COMPLEX klik sini

SIAPA YANG PERLUKAN GLA COMPLEX ?

 

 

  • Kencing Manis

Pesakit kencing manis tidak boleh menukar GLA dari asid linoleic. Suplemen GLA memperbaiki fungsi saraf dan boleh mencegah penyakit saraf kencing manis

  • Arthritis

GLA boleh menghilangkan sakit sendi, bengkak, dan kekejangan pada waktu pagi.Kajian menunjukkan bahawa menggunakan GLA dan EPA (asid lemak omega-3 daripada ikan dan minyak ikan) bersama-sama akan membantu untuk artritis reumatoid.

  • Payudara fibrocystic

 

  • Osteoporosis

Kekurangan asid lemak perlu (termasuk GLA dan EPA, asid lemak omega-3) boleh menyebabkan osteoporosis. Kajian telah menunjukkan bahawa tambahan GLA dan EPA bersama-sama membantu mengekalkan atau meningkatkan jisim tulang. Asid lemak juga boleh meningkatkan penyerapan kalsium, meningkatkan deposit kalsium dalam tulang, mengurangkan kehilangan kalsium dalam air kencing, meningkatkan kekuatan tulang dan meningkatkan pertumbuhan tulang, semua yang boleh menyumbang kepada jisim tulang yang lebih baik.

  • PMS

Sesetengah wanita mendapati gejala-gejala PMS mereka menjadi lega apabila menggunakan GLA. Gejala ini seperti sakit  payu dara dan perasaan kemurungan serta kerengsaan dan pembengkakan rahim.

  • Alahan

Orang yang terdedah kepada alahan mungkin memerlukan lebih banyak EFA dan sering menghadapi kesukaran menukar LA untuk GLA. Malah, wanita dan bayi yang terdedah kepada alahan kelihatan mempunyai tahap yang lebih rendah GLA di dalam susu ibu dan darah.

  • Attention Deficit / Hyperactivity Disorder (ADHD).

 

  • Ketagihan Alkohol.

GLA boleh membantu mengurangkan keinginan untuk meminum arak dan mencegah kerosakan hati.

  • Kanser.

 

  • Tekanan Darah Tinggi dan Penyakit Jantung.

Kajian menunjukkan bahawa GLA, sama ada bersendirian atau dalam gabungan dengan dua omega-3 asid lemak yang penting, EPA dan DHA kedua-dua yang ditemui dalam ikan dan minyak ikan, boleh merendahkan tekanan darah dan hipertensi. Bersama dengan EPA dan DHA, GLA membantu untuk mencegah perkembangan penyakit jantung.

  • Ulser.

credit : Mommy Lyna

Jom hubungi saya di 013-6969805 untuk mendapatkan GLA COMPLEX dengan harga special… Konsultasi akan diberi secara percuma.. Anda juga boleh emailkan sebarang pertanyaan kepada inajayjay@gmail.com

 

 

 

PROMOSI BULAN MEI 2012 : GLA COMPLEX
May 3rd, 2012 by inajay

Yeahhooooo!!!! Saya sangat suka dengan promosi untuk bulan Mei ni… Sebab saya adalah di antara pencinta setia GLA COMPLEX.. Jom kita tengok secara ringkas apa sebenarnya yang di katakan Gla Complex ni…

Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

 GLA adalah singkatan untuk gamma linolenic asid yang merupakan asid omega 6. GLA sering ditemui di dalam tumbuhan seperti borage seed oil dan evening primrose oil.

borage flower

primrose flower

Kenapa kami konfiden yang GLA Complex Shaklee lebih baik daripada suplemen EPO di pasaran? Ini kerana, ramai yang tidak tahu, bahawa sebenarnya, kandungan bahan utama di dalam EPO ialah GLA -gamma-linolenic acid. Sedikit petikan daripada NCCAM.

Evening primrose is a plant native to North America, but it grows in Europe and parts of the Southern hemisphere as well. It has yellow flowers that bloom in the evening. Evening primrose oil contains gamma-linolenic acid (GLA), an essential fatty acid. Essential fatty acids are required by the body for growth and development, and must be obtained from the diet.

Apakah kelebihan dan khasiat Shaklee GLA Complex ?

  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan - for those trying to conceive baby!
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid) - abdominal pain, breast pain
  • Membantu dalam menangani menopus
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangai ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolesterol
  • Untuk fungsi saraf

Bestkan bila dah tengok khasiat2 yang terkandung dalam GLA ni.. Tak rugi pon kalau kita amalkan.. Untuk kecantikan luaran dan dalaman..

Nak tau apa promosi yang best sangat bulan Mei ni mengenai GLA? Jangan lupa sms /whatsapp saya di 013-6969805. Rugi kalau tak ambil peluang ni sebab setahun sekali je kami buat promosi macam ni..Anda juga boleh emailkan sebarang pertanyaan di inajayjay@gmail.com

 

 

SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa

Bad Behavior has blocked 9 access attempts in the last 7 days.